Операция “Прочисти името”, без филтър

Колко интересно става в нашия свят. Хората се развиват, държат на името си и искат то да не бъде опорочено от някакви си терористи и плебс.Имате ли представа колко важен е интернет за лицето на един народ или държава?

 

Вероятно имате представа, виждайки по себе си колко нотификейшъни имате в профила си във Facebook. В интернет се води война, истинска и без правила.

Цяло ново звето от блогъри, техници и експерти по социалните медии ще бъде разкрито, за да спомогне образът на Израел да бъде “изчистен”, най-вече на израелските войски, които си поиграха в Ивицата Газа така, че загинаха 1400 души. Това заяви военният говорител на израелската войска в понеделник.

Примерно YouTube акаунтът на IDF (израелските войски) е създаден след нахлуването в Газа през зимата, за да противодейства на негативното мнение срещу действията на армията. То бе създадено не без подкрепата на големите медии, които показваха кадри с насилие, където използването на забранени оръжия бяха честа гледка (е то няма какво друго да снимаш по време на подобна операция в тази част на света.

 

Старото лице на армията. Новото определено е по-хубаво,нали?

Новата кампания ще бъде насочена и към жените в IDF, но това нямам представа защо ще го правят. Във връзка с това действие на Израел, по световните издания се появиха доклади и статии, посветени на “войната в интернет”.

  • Изданието “Moheet”, пише за Facebook. Според източници от Израел, най-голямата социална мрежа, чиито собственик Цукерман не крие, че подкрепя действията на Израел, ще бъде използвана за набиране на нов тип шпиони, които ще следят какво се публикува срещу IDF, кой пише, кога и т.н. Всички тези хора също влизат в състава на новото звено, за което съобщи военният говорител.
  • Вестик “Аарец” пък пише, че плановете за новият отдел са от преди една година. По време на атаката над Газа, в канала на израелските войски в YouTube са се излъчвали видео клипове, целта на които е да се покаже, че Израел е искал да спре убиването на цивилни. Един такъв клип показва как пилот на хеликоптер отклонява ракета, която е била изстреляна по цел, пълна с цивилни. Според Офер Кол, говорител от израелската армия, целта на кампанията в интернет е да се покаже лицето на Израел “без филтър”.

Поздрав за всички безстрашни и верни бойци, жертвали дните си в Газа. Нека тази песен ги вдъхновява, нека мирът е с нас. Peace!

If you’re going to San Francisco
Be sure to wear some flowers in your hair

La-la-la

Comments are closed.