Тоалетни страсти

Само аз ли виждам, че правителството ни вместо закони ражда бисери? Не, едва ли съм само аз. Всъщност интернет ври от изказвания на кабинета “Борисов”, някои от които ни карат искрено да се смеем. Няма да забравя въпроса в “Булевард България” на Иван Бедров: Не се ли занимаваме само с глупости?, при което последва смях от мен и другия събеседник Християн Даскалов. Занимаваме се, какво друго да правим. Г-н Бедров най-добре го знае, сблъсква се с глупостите и техните автори всекидневно.

Вижте това например, изказано от министър  Желева в материал на в-к “Дневник”:

Желева беше попитана от журналисти дали е лобирала за партийния си пост по време на важното заседание на Алианса. Дипломати потвърдиха, че тя е провеждала “частни срещи” в Постоянното представителство на България в ЕС докато в централата на НАТО външните министри са решавали ангажиментите на всяка страна в Афганистан.

“Участвах в абсолютно всички заседания в НАТО,” заяви Желева, но не отрече също, че е била в другия край на Брюксел по време на срещата в Алианса. “Ходих до тоалетната няколко пъти и се срещнах с г-жа Клинтън и г-н Лавров,” обясни тя, визирайки американския Държавен секретар и руския външен министър.

Смущава ме именно този непрофесионализъм, който лъха от нашия външен министър, изразяващ се в нейните изказвания. Румяна Желева е интелигентна жена, но не смятам, че е редно да говори по толкова открит начин. Сега, няколко точки ме смущават.

  1. Провеждала е “частни срещи”. Чакайте сега- с кого, кога? Защо е ясно- да лобира за нов пост. Но тези срещи се набиват все повече, когато прочетем следващата точка.
  2. Признава си, че е ходила няколко пъти до тоалетната и е видяла Лавров и г-жа Клинтън. Така -къде ги е видяла: в тоалетната? Ако е в там, означава, че е дамската, но какво прави г-н Лавров там? Ако пък ги е видяла покрай своите посещения до тоалетната, то явно говорим може би за ултра скорост. Ами ако са направили среща тримата в тоалетната? Предложението на denijane е, че Лавров и Клинтън са били в една тоалетна (а какво са правили там и в коя точно тоалетна …не знам). Явно така най-добре се обсъждат международните отношения.

Вече, освен да удря комунистите, като маче у дирек, правителството провежда срещи по разни брюкселски тоалетни. Освен, че се говори единствено за миналото, без да се гледа бъдещето, а още по-малко да се мисли за настоящето, друго какво правят управляващите?

Ако сме избрали този кабинет, за да ни говори колко лоши са комунистите, как кризата ни притиска и затова да резнем някое звено, да покажем постната пица и големия…на народа, да гледаме протоколни грешки и гафове в изказа, то явно не сме сбъркали. Именно това е правителството, което искахме.

Къде е сега Елена Джелепова, за да изобрази парламента, като тоалетна чиния…

Comments are closed.