Инициатива в Twitter-#Top50bg

От седмица или две в микроблог системата Twitter се ширеше една инициатива, която за часове прерастна в истинска туитър пандемия.

Блогъри от Йордания започнаха да публикуват в профилите си с таг #Top50JO съобщения,в които описват с няколко думи характерни неща за Йордания, които им харесват или предизвикват комична реакция в днешното общество. Така с лек хумор започна всичко, пренесло се и в други страни, като Ливан, Сирия, Египет. Тамошните блогъри копираха тази инициатива и започнаха да осмиват или популяризират характерни черти на обществото в своята страна.

Инициативата стана наистина популярна, като в резултат на това, йорданските блогъри направиха среща в столицата Аман, която бе отразена от медиите, включително CNN .

Та, на мен ми хрумна изведнъж да направим същото. Не защото е станало популярно и т.н., а защото е забавно! С таг #Top50bg  да обозначим съобщенията си, с които осмиваме или популяризираме неща от българското общество, които ни харесват или не, защото са вече комични. Ето например аз как започнах, а след мен се присъедини и Зак от pro.4life.

Надявам се, че няма да останете встрани от това и ще ке включите:) Идеята ми хрумна ей така, но се надявам да не остане на ниво “ей така”. В профила ми в Twitter продължавам с #Top50bg!

Update! Предлагам към инициативата с блог постове да се присъединят колегите блогъри Събина, Марфи, Петър Ванев, Ган, Нервната акула, Сандо и Графът 🙂 Ще се радвам да се включат!

София, България

Comments are closed.