Да помогнем на Ели!(update:постигнато)

UPDATE: Министерството на Здравето официално заяви, че ще покрие разходите по трансплантацията на Елена!

Призовавам за вашето внимание, приятели, колеги блогъри и читатели. Искам да ви запозная с един случай, който е пренебрегван, а момичето, Елена, което се нуждае от помощ, все още чака, за да й бъде осигурена. Но поради много причини, нейният случай е поставен встрани. Призовавам също и онлайн медиите да подкрепят акцията. Ето за какво става дума, текстът е от групата във Facebook, създадена в подкрепа на Ели:

Лъчезарното момиче, което изпълва дните ни с радост и смисъл. Преди време й беше поставена тежка диагноза – FAP (фамилна аденоматозна полипоза). Направиха й първа операция, при която бяха отстранени голяма част от дебелото й черво и далака. Последва втора операция за отстраняване на две големи туморни образувания, вероятно следствие от полипозата или усложнения от първата операция. Те бяха отстранени и за щастие беше потвърдено, че са доброкачествени. Втората операция обаче, не беше успешна и доведе до инфаркт на тънките черва, причинен от тромб. Тънките черва бяха отстранени.
Така се живее трудно, мъчително и, най-страшното, кратко. Може да спасим Ели със спешна трансплантация на тънки черва. Нашата обич към нея не плаща сметки, а необходимата сума е непосилна. Елена е жизнена и силна и ще се бори до последно, но сега не може да се справи сама – нуждае се от помощ, вашата, и на всеки.

Светът без нейната усмивка би бил пуст и сив – няма да го допуснем!

Елена е само на 27 години и е най-жизнерадостният човек на този свят! Помогнете й!

Кампанията още не е започнала! За старта на кампанията, и след това за новости по нея, моля да следите обновяванията на групата.

Сайт: http://help-eli.org/

За контакти: dimitrova_jana@yahoo.de

Comments are closed.