Посещение на палестинския посланик в 18 СОУ “Уилям Гладстон”

Както бе публикувано на страницата на радио “Rofto” , днес имаше посещение на посланика на Палестина в 18 СОУ.

След посещението на сирийския посланик г-н Салах Сукар, на посещение в 18 СОУ “Уилям Гладстон” бе и посланикът на Палестина, г-н Ахмад Ал-Матбух.

По инициатива на Форум за арабска култура и управата на училището, ученици от арабските паралелки представиха програма с рецитиране на арабска поезия, на български и арабски език, а слова изказаха г-н Ахмад Ал-Матбух, преводачът арабист Мая Ценова, както и преподавателката Алевтина Плочева.

Все повече внимание се обръща на арабските паралелки в 18 СОУ, което е единственото български училище и изобщо балканско, в което се преподава по този начин арабски език. По инициатива на Форум за арабска култура, първото посещение на арабски посланик бе на Салах Сукар, очаква се посланичката на Мароко да бъде следващ гост на гимназията.

Може да видите снимки от новата стая, направена за арабските паралелки в училището, с помощта на г-н Аладин Харфан, която е част от проекта за вдигане нивото на обучение по арабски, както и подкрепа за учениците, изучаващи арабски език.

София, България

Comments are closed.