Бой,семейни скандали и военно положение в държавата

“Щом президентът Георги Първанов иска война, добре. Ще я получи”

Прилича ли на страхливец?

Напоследък е много интересно в политическата кухня на България. Толкова е забавно, че спокойно можем да наречем кухнята ,”кръчма”.

След скандала между Дянков и президента Първанов, който се очакваше между другото, министър председателят Бойко Борисов заплаши, че ще обяви война на Първанов, защото той си я е искал. Можем да кажем, че скоро в България ще настане военно положение, още повече, че Яне Янев пък нарече Борисов “страхливец” и обвини Цецка Цачева, че краде пари.

“Знаят ли тия хора, които говорят за това, какво ще стане, ако бъде отстранен президентът? Няма да има избори, аз ще съм президент. Мен повече ли ме харесват?”, думи на Ангел Марин в предаването “Сеизмограф”

Новият военен министър Аню Ангелов заяви, че няма да има резки завои в отбранителната политика на България. НО:

Няма да има резки завои в досегашната отбранителна политика, заяви новият военен министър Аню Ангелов. Не трябва да има и съмнение, че нещо извънредно ще става в МО, подчерта Ангелов на церемония във ведомството, на която прие поста от предшественика си Николай Младенов. Ангелов посочи, че предстоят “страшно трудни дни”. По думите му ще има много “препятствия и предизвикателства от всякакъв характер”.

И както казва потребителят Неделчу:

Значи армията ще си остане социална служба за 40 хиляди щатни бройки, от които едвам се събират 3 читави роти за мисия в чужбина. Оборудването: 5 изтребителя, чиито лиценз изтича 2012 г. и по още толкова нови танка и хеликоптера, за които няма пари за бензин и резервни части.

Капитан (друг потребител) пък пише:

След като реално НЯМАМЕ армия,защо ни е нужно цяло министерство на отбраната? Ако ли пък искаме да се правим на държава пред света,то поне да е не-повече от 40-50 човека.

Изобщо, чака ни една студена седмица. Затова се стягайте, защото джипитата отиват на протест.

София, България