12 март: Световен ден срещу цензурата

“Репортери без граница”(www.rsf.org) ще отбележат Световния ден против цензурата в интернет на 12 март. Събитието има за цел да покаже, че всяка цензура в свободното виртуално пространство е неприемлива и всеки има право на свободата да чете и публикува, това, което желае. Въпреки това, много правителства продължават да контролират интернет, а като се замислим нашето правителство също има такива апетити.

“Репортери без граници” изготви специален банер, чрез който да се напомня, че свободата в интернет е наложителна. Символът е ясен-мишката, която скъсва веригите, олицетворяващи стегнацията.

Банер 1

Банер 2

Банер 3

Подкрепяте ли инициативата? Смятате ли, че цензурата и интернет са две взаимноизключващи се неща? Ако отговорът ви е положителен, не се притеснявайте да сложите този банер на вашата страница, блог, сайт.

На 12 март е Денят срещу цензурата. Цял свят ще го отбележи, нека не бъдем пасивни в това, което може да настигне и България (да си спомним за проектозаконите, протестите и т.н.).

Приканвам да колегите блогъри Марфи, Събина, Светла, Ган, Петър Ванев, Бого, Юруков, Мариян и Йосиф Флавий да се включат с публикации по темата и да покажем още веднъж позицията си за цензурата в интернет.

Comments are closed.