Ако избереш Уорлик,губи Бойко

Не смятах, че ще настъпи ден, в който дори за минута ще ми допадне нещо, казано от Републиканската партия или нейни членове. Тази минута дойде, за малко, но пък остави голямо задоволство.

Снимка: "24 часа"

Ако следите новините, вече сте разбрали, че републиканците смятат актьора Джеймс Уорлик, по-известен и като посланик на САЩ в България, за недостоен за работата си. От изказванията им, следва изводът, че Уорлик става за всичко друго, но не и за посланик. Той пише, танцува, дава интервюта, актьорничи, но явно е сгафил някъде много тежко, за да се появят тези обвинения към него.

Оръжието за масово политическо унищожение (определение, дадено от колегата Александър Симов– чудесен избор!) е ядосало републиканците с това, че едва ли не позорил с действията си (с други думи, че много се месил в държавните дела на България) името на САЩ, което било недопустимо. Е, тук трябва да се съглася с републиканците, които бяха на гости на Яне Янев.

Едно от обвиненията към Уорлик предшества атака към ГЕРБ:

…демонстрира прекомерна близост с ГЕРБ и така нарушава дипломатическите и етичните правила…

Следва упрек към Бойко Борисов отправен от Даниел Халоран:

Халоран (на снимката вляво) обяви за неверни претенциите на премиера Бойко Борисов, че добрите ни връзки със САЩ са негова заслуга. Америка била приятел на българския народ, а не на определена партия.

Това изглежда сериозно. Изказване от този тип обикновено означава, че някой не си е свършил работата, дадена от шефовете и те от своя страна ще си тръгнат.

Разбира се, че САЩ няма да остави България извън своя политически чадър, защото е прекалено важна територия за външната политика на Щатите, но думите на представител на Републиканската партия, изказани по този начин, могат да имат друго значение и то е, че ГЕРБ губи позиции сред американските си приятели не само заради нетипичната близост на посланик-управляващи, а и заради показаната политическа некомпетентност на премиера Бойко Борисов.

Comments are closed.