“Ливан,20 години по-късно”,невероятен филм на НОВА

A mosque and church side by side
Image via Wikipedia

На 8 и 9 януари по НОВА беше пуснат документалният филм за Ливан, “Ливан, 20 години по-късно”, на Николай Дойнов и операторът Росен Илиев.

Признавам си, че когато Росен ми сподели: “Руслан, заминаваме за Ливан с Николай Дойнов, за да направим филм.”, си представях нещо различно. Някой филм, който просто да покаже Ливан, като туристическа дестинация или нещо подобно. Но се оказа много повече. Оказа се историята на една страна, страдала десетилетия наред в огъня на гражданската война. Време, в което брат убива брат, баща изоставя семейството. Николай Дойнов разказва тази история по един много професионален начин, с подробности, които трудно бихме си представили, че могат да се поберат в 20-тина минути. А камерата на Росен Илиев е заснела гледките, показващи, че населението на Ливан е готово да поеме по своя нов път. И аз благодаря на двамата българи, заснели по толкова добър начин Ливан.

Вижте филма, който разказва за един народ, за вярата, за това как една църква поема грижата за своето общество по един невероятен начин.

Enhanced by Zemanta

4 Replies to ““Ливан,20 години по-късно”,невероятен филм на НОВА”

  1. Не разбирам, защо толкова много възхвалявате този филм. Той просто разказа една компилирана от интернет история, подплатена с малко кадри.
    Пожелавам ви да посетите Ливан лично, за да разберете, защо твърдя това.

  2. Не всеки може да посети Ливан,за да види всичко това.Българското общество не знае много за ситуацията в Ливан,затова този филм е важен.

Comments are closed.