Хиляди протестират в Йордания,искат оставка на правителството

Хиляди йорданци протестираха по улиците на йорданската столица Аман и други градове на страната в знак на протест срещу покачващите се цени на суровините, безработицата и бедността.

Протестиращите призовават за оставка на правителството на Самир Рифай. Демонстрантите, включително членове на профсъюзи и социалисти, скандираха антиправителствени лозунги в центъра на Аман.

“Ние сме все по-бедни.”, казва Бусайна Ифтал, на 24, пред камерите на Al Jazeera. “Цените, по-специално бензин и хранителни продукти, са извън контрол.”

Около протестиращите се е забелязало засилено полицейско присъствие.

“Йордания не е само за богатите!”, гласи лозунг на протестиращите. “Долу правителството на Рифай!”, казва друг, докато протестиращите минават по улиците на Аман. Демонстрантите твърдят, че мерките, които правителството предприема срещу увеличението на бедността и цените, са недостатъчни, като инфлацията се покачи на 6,1% през последния месец.

4 Replies to “Хиляди протестират в Йордания,искат оставка на правителството”

  1. Интересно, протестират срещу правитлството, а не срещу този, който го е назначило и който ще назначи следващото…

  2. За съжаление нагласите в Йордания са много по-различни от тези в Тунис, много хора сляпо боготворят краля, влиянието на бедуинските кланове също е голяма пречка.

  3. Да,но все пак дали сега или след 10 години, ефектът ще си каже своето, защото гърнето е пукнато вече.

Comments are closed.