Италия се отказа от Кадафи

Министър Фратини се ръкостиска с Али Есауи, представител на бунтовническия съвет в Рим.(Tony Gentile / Reuters / April 4, 2011)

Освен Франция, друга западна страна призна временния съвет на бунтовниците в Източна Либия. Изненадващо това е Италия, която доскоро бе приятел не само на Кадафи, но и на режима му като цяло.

Италианският външен министър Франко Фратини съобщи, че рим ще открие свое представителство в бунтовническите територии, като признава официално Бенгази и либийският Национален съвет, като единствен представител на страната пред международната общност.

Фратини заяви, че правителството в Триполи е загубило легитимност и всяко решение за бъдещето на Либия ще минава през едно условие – семейството на Муамар Кадафи и той лично да напусне Либия.

Източник – LA Times

 

 

2 Replies to “Италия се отказа от Кадафи”

  1. Интересен факт – през 2007 Кадафи пристига във Франция на официално посещение и опъва бедуинска палатка пред Елисейския дворец (не е шега, хахаха). За сметка на това Далай Лама беше приет от френското правителство след безкрайни преговори и заплахи от Пекин. За да не се получават повече дипломатически скандали ще е уместно и оправдано Муамар Кадафи да последва съдбата на Саддам Хюсеин и да бъде обесен. Така по-лесно ще пият чай бъдещите лидери в Триполи (Бенгази!?).

  2. Вероятно опозицията най-после е достигнала нивото на италианската мисъл.

Comments are closed.