Понякога е хубаво да си овца

Всички виждаме какво става в арабските страни. За мнозина това е личен удар, лична драма, която никога няма да бъде заличена.

За мен също означава много. Когато избухнаха първите бунтове, мои приятели загинаха, а други бяха ранени. Трети са в затвора и се надявам някога да ги видя. Несъмнено губиш при такива събития и единственото, за което се молиш е да бъде постигната справедливост. Ако искаш да нямаш проблеми или поне да са минимални, мълчиш. В един момент ще искаш да крещиш срещу несправедливостта, но няма да можеш, защото застрашаваш близките си. Тогава се надяваш приятелите да разберат защо мълчиш.

Това мога да кажа по повод постоянните нападки срещу мен и блога, че не коментирам определени събития в Близкия изток. Това мое търпение няма да продължи дълго, защото не можеш да си затваряш очите за явната несправедливост. Тогава, когато отвориш уста, остава да се надяваш, че достатъчно хора ще те подкрепят и ще са зад теб, иначе ще бъдеш изгубен.

7 Replies to “Понякога е хубаво да си овца”

  1. Подкрепям те напълно..зад теб съм…продължавай само така…Поздравявам те за чудесния блог…..

  2. Трудно е …много е трудно …дори когато си в България ,близките ти не са защитени , но това го разбират само хора,които са запознати с режима в арабските държави .Не си мисли ,че всички те нападат може би просто и те имат много гняв в себе си ..може би и те искат да изкрещят ,защото имат близки и роднини …и те са принудени да мълчат по същите причини…Всички искаме едно да сме свободни ,дано скоро на всички ни писне да сме офце …

  3. Нещата се поправят, но много бавно. Много, много бавно. Толкова бавно, че новите проблеми хвърлят в сянка решенията на старите.

  4. Свободата е едно от нещата което се извоюва много трудно….с много жертви….но не е непостижимо….щом имаш желание да живееш…напред и само напред….

  5. Свободата се постига с дипломация, не с жертви.

  6. Най добре е с дипломация но не винаги се получава.

Comments are closed.