В “Часът на Милен Цветков” по Нова телевизия

Днес в 16:30 бях гост в “Часът на Милен Цветков”(видео) по НОВА. Темата беше свързана с Бин Ладен и какво следва след новината за неговото убийство.

Заедно в студиото на Милен Цветков бяхме с журналистите Мохамед Халаф, Адел Шихауи и Ахмед Баша.

След предаването, части от него бяха показани по новинарската емисия на НОВА, където се акцентира върху казаното от предаването – че арабските младежи са отхвърлили идеите на Ал Кайда и Бин Ладен. Периодът на Бин Ладен е отминал, беше другият извод. Моите думи бяха:

 

Според председателя на форум за арабска култура Руслан Трад пък ще има още много дискусии за това дали Осама бин Ладен е наистина убит.

“В случая той е извън играта и може да се очакват няколко сценария за развитие. Международната общност трябва да се фокусира върху това какво следва оттук нататък – дали “Ал Кайда” ще се задейства с актове на отмъщение, дали ще има отзвук за Обама и по-голяма подкрепа за него”, смята Трад.


One Reply to “В “Часът на Милен Цветков” по Нова телевизия”

  1. Египетския журналист явно е фен на конспирациите. 🙂

    С ал-Кайда далеч не е свършено, революциите в Тунис и Египет няма да променят това. Иначе е вярно, че когато се засилиха атентатите в мюсюлманския свят, “рейтинга” му там падна, но смъртта му няма да бъде смъртоносен удар за ал-Кайда, има кой да го наследи. Още по-малко е смъртоносен удар срещу тероризма като цяло, от който ал-Кайда е съвсем малка част. Аз лично се радвам много, че го гръмнаха, все пак някаква макар и малка справедливост. И символичен акт срещу символа на тероризма, надхвърлящ многократно практическия резултат.

Comments are closed.