22 май беше ден на протести в Мароко

Протести обхванаха Мароко на 22 май. Макар и не толкова популярни, колкото са сега в Йемен, Сирия или Либия, тези в Мароко продължават от 20 февруари до днес. Желанията на протестиращите са за промяна на статуквото при кралската институция, както и справяне с проблемите, свързани с безработицата и ниското заплащане.

Определено протестите в Мароко не намират такова място в медиите, като това се отнася за вълненията в Алжир и Мавритания също, които останаха встрани от отразяването на арабските протести. Грешно, според мен.

За да видите клиповете, натиснете на някой от линковете по-долу. Има видео от северния град Таза, както и от Казабланка.

One Reply to “22 май беше ден на протести в Мароко”

  1. Ето, че не само в нашата страна се провеждат протести, но и в страни като Мароко има обявени дни където това,може да се случва.Благодаря за статията и информцията.Мароко е удивително място където с тези сини къщи и култура, които имат трябва да се видят на живо, трябва да се усетих техният марокански начин на живот.Това, че те се борят зза промяна на статуквото при кралската институция, както и справяне с проблемите, свързани с безработицата и ниското заплащане, показва че и те имат схпдни проблеми като нашите.Всичко е до парите в този живот…

Comments are closed.