Израел: арест на израелски активист заради про-палестинска позиция

19-годишният Лукас със сигурност ще запомни тазгодишните чествания на Деня на Йерусалим. Той бе арестуван и насилствено вкаран в полицейска кола, заради мнението му, че окупацията на Западния бряг и отношението на израелските власти към арабите в страната е недопустимо и неморално.

Това се случи по време на шествие на младежи, което премина през арабския квартал на Йерусалим, където скандираха “Смърт на арабите!”. Полицията не се намеси да предотврати тази провокация, но го направиха израелски активисти. Лукас е един от тях, като той има е американско поданство. Това не попречи на полицията да го арестува и набеди за организатор на про-палестински митинг, а в официалните документи като причина за ареста му се посочва: хапане на полицай. След като е подобно отношението към израелски гражданин, какво се очаква да е спрямо палестинци? Очевидно не по-добро.

Повече за случая можете да прочетете в сайта на израелския вестник “Аарец”: Video shows police violently arresting Jewish man in Jerusalem.

Comments are closed.