Изтрито ли е Facebook събитието „Ден без Бойко Борисов”? [update]

Update 13:49: Борис Луканов ми даде линка за събитието, в което най-накрая успях да вляза. Явно е било бъг на Facebook, заради който близо половин час не можех да намеря събитието. В момента има над 3 500 души.

 

Във страницата на вестник “Гласове” писаха за събитието във Facebook, подето от няколко души, “Ден без Бойко Борисов”. Публикацията е от вчера, 26 юни:

Ново събитие, призоваващо медиите и обществото да не споменават името на Бойко Борисов поне за ден, се появи в социалната мрежа Facebook. Под призива “Ден без Бойко Борисов” общественото събитие призовава българите да се включат в инициативата, насрочена за 5 юли с място България – реална и виртуална. В призива към обществото и медиите се посочва: „Нека в деня на последните парламентарни избори – 5-ти юли – да не бъде споменавано името на премиера поне за 24 часа. (…)

Допълва се:

До момента събитието е събрало одобрението на над 400 потребители на социалната мрежа. Коментарите обаче са доста различни като се тръгне от нападки за поредни “болшевишки манипулации и номера”, през “комунистите ще налетят като мухи на мед” до изказванията, че идеята е добра, но “защо не е седмица, месец или година”, както и че “идеята е добра, но е утопия!”.

Днес, 27 юни, когато поисках да проверя събитието:

Се появи това съобщение за недостъпност на страницата:

Станало ли е нещо? Изтрито ли е събитието или има друга страница?

Comments are closed.