Бахрейн сгафи с Amnesty (и не само с тях)

Бахрейн бие по разпространение на лъжи абсолютно всички останали правителства в Близкия изток. Правителството на Бахрейн може да преподава курсове по лъжи, от които ще се впечатлят дори българските политици.

Последният фрапиращ случай на убито 14-годишно момче в Бахрейн стана предмет на разгорещени дискусии. Детето почина, след като бе ударено от снаряд сълзотворен газ, използван от полицията, за да разпръсне поредния протест срещу управляващата кралска фамилия. По случая изявление дадоха правозащитната организация Amnesty International, която остро осъди методите на бахрейнската полиция.

На следващия ден (1 август) в Akhbar AlKhaleej се появи (на арабски) абсолютно противоположна информация, според която Amnesty осъжда използването на деца от опозицията. След това, от правозащитната организация пък пуснаха ново изявление, в което осъждат разпространението на грешна информация. И това не е първият подобен случай на третиране по подобен начин на информация от правителството на Бахрейн.

През април про-правителствени медии пуснаха информация, че ООН са одобрили серията от реформи на кралското семейство и също така са посрещнали добре мерките за сигурност. Което, всъщност, е точно обратното на онова, което се появи като изявление от ООН.

Неведоми са (и точно това е целта) пътищата на пропагандата. В случая Бахрейн дава добри уроци.