Стена за циганите, куршум за кучетата

Общо взето това може да се обобщи относно решенията, които предлага родената в Братислава Зузана Пиптова за София. Тя е и кандидат за общински съветник. В news.bg пуснаха интервю с нея, ето части:

Какво е решението според теб? (относно кучетата)

Според мен радикалното решение е именно 6 месеца да се приберат всичките кучета от улицата. Първите 6 месеца да са настанени в приюти и да се направи масова кампания сред обществото, която да насърчава да не се взимат новите кучета и след това да ги изхвърля, а просто да си вземе от приюта. След това кучета, които никой не ги иска, да се приспиват.

В момента законът дава хляб на всеки ветеринар, защото той решава какво да се прави – ваксина и кастрация. Ако изчезнат кучетата – защо ще трябва някой да решава?

Най-добре, ако София иска да се отърве от кучетата, както Траян Бъсеску в Румъния, да се направи избиване на кучета за една нощ. Самата дума избиване обаче събужда отвращение и негативни усещания, но в крайна сметка всеки един от нас иска да се разхожда свободно по улиците и да не се притеснява в града, в който е решил да създава семейство и възпитава децата си.

Добре какво решение предлагаш? (по въпроса с циганите)

Значи решението е да се издигне една стена, конкретно в София, в кв. „Факултета”, където има цигани, която просто ще отдели неприспособимите, от тези, които искат да живеят нормално.

Трябва някой да реши най-накрая: ще се връщаме ли в нацистките времена или не? Защото , ако отговорът е “да”, много хора биха си отдъхнали, признавайки си най-накрая с въздишка, че са фашисти. Край на коментара.

One Reply to “Стена за циганите, куршум за кучетата”

  1. Горе-цитираната възпитаничка на Софийски университет предлага удивителен коментар наистина…Аз предлагам да теглим куршумите на всичко и да се приключва….цигани, кучета, данъчни, енерго, топлофикация….въобще анархията е решението!

    Или, може да пробваме и с бетонни стени около Филиповци, само че братята цигани ще ги изкъртят за да вземат арматурата…лично аз намирам газовите камери за далеч по-евтино и ефикасно решение на проблема…. може би ако го предложим на госпожицата, тя ще го приеме….

    Или може би е време да теглим куршума на общинските листи, съставени от псевдо-интелектуалци и никому неизвестни паразити…..

Comments are closed.