Русия праща кораби към сирийското крайбрежие

Самолетоносачът "Адмирал Кузнецов"

Един ъпдейт: руският сайт “Известия” пусна информация, цитирана от Ройтерс, че руски кораби са тръгнали към Сирия. Те ще останат във военната база в град Тартус, на сирийското крайбрежие. Новината датира от няколко дни, но едва сега бе пусната официално.

Москва заявява, че това ще е гарант за мир в района, като опозиция на вероятен удар на НАТО. Международна интервенция в Сирия става все по-непопулярен сценарии, но заради санкции, Сирия изпада в изолация. Самолетоносачът “Адмирал Кузнецов”, единствен в състава на Военно-морския флот (ВМФ) на Русия към 2009 г. е пратен също в Средиземно море.

Повече за корабите – тук и тук.

One Reply to “Русия праща кораби към сирийското крайбрежие”

  1. По-странното за мен е, че базата си е Руска. Имат си я но не я ползват… Озадачи ме, не знаех, че СССР са имали база в Сирия още от време оно. В критериите за членство на Сирия в Движението на Необвързаните (както за всички останали членове) е записано задължение нито да сключват военни съюзи, нито да дават територията си за военни операции на страни от двата блока… Но явно наистина лицемерието от край време е пълно.

Comments are closed.