Дебатът в “Капитал” за членството на Палестина в ООН зацикли

Членството на Палестина в ООН предизвика масови дебати. Те не подминаха и България, чиято позиция е доста потайна. Вестник “Капитал” пусна онлайн дебат на страницата си в края на ноември, подкрепен от Европейския парламент. В него взеха участие Мая Ценова с позиция “за” и д-р Албена Танева с позиция “не”.

Изложенията на участниците предизвикаха над 100 коментара общо, като някои от тях граничеха с глупостта и явно непознаване на ситуацията в Израел и Палестина (което говори, че някои хора пишат коментари само, за да пишат нещо). Други бяха аргументирани и това прави чест. Онова, което сега стои като въпрос е защо няма излъчен победител вече два дни? От 30 ноември до 26 декември трябваше да се посочи страната, победила в дебата. До днес резултат няма.

Може би е заради празниците или забавянето на един от участниците. Тъй като познавам Мая Ценова и знам кога е пуснала текста си, явно остава д-р Танева. Няма да навлизаме в подробности, но ще изчакаме излъчването на победителя. Засега такъв няма. Д-р Танева трябваше да побърза, защото търпението в подобни дебати не е на почит и трябва да си точен.

Към 17:30 на 28 декември, резултатите от гласуването са ясни и според мен трябва да осигурят победа за позицията “за” приемане на Палестина в ООН:

Comments are closed.