Ирак 10-11 януари: 30 жертви при серия от атаки

Най-малко 30 души бяха убити, а още 32 бяха ранени при нови атаки срещу шиитски поклонници, докато в същото време членове на съвета на провинция Дияла се страхуват да се върнат на работа в Бакуба.

В Багдад петима бяха убити и още 18 ранени при крайпътна бомба в квартал Шурта. Бомбо в Газалия пък уби един и рани още седем.

Отделен взрив уби трима ученици в Тикрит. Друго взривно устройство причини смъртта на двама и рани трима. При атака на дома на полицай пък са ранени четирима души от семейството.

Четирима войници бяха убити при бомбен атентат в Сайдия.

Въоръжени лица убиха четирима полицаи при полицейски участък в Каим.

В Мосул въоръжени мъже атакуваха пазар и убиха двама души. Двама войници и един полицай бяха убити в отделни инциденти.

Бомба уби двама държавни служители, и рани трети в Байджи. Полковник от армията също е бил убит. Други двама полицаи бяха убити в Синджар.

В Киркук , тялото на фелдшер бе открито нарязано на няколко парчета. Двама цивилни са били ранени по време на престрелка в Карама.

Въпреки увещанията от колегите в съвета и министър-председателя, членовете на съвета на провинция Дияла, които принадлежат към партия Iraqiya чувстват , че е твърде опасно за тях, за да се върнат на работа в Бакуба. Вместо това те са присъствали на среща в Ханакин, тъй като гласуването за полу-автономия на района бе посрещнато с насилие.