Господин Премиер, вие имате проблем

© Sofia Photo Agency, Надя Коцева

Бях приготвил да пусна няколко новини от Близкия изток, но се отказах. Реших, че е по-важно да си кажа няколко думи, породени от възмущение не къде да е, а в България. Защото се оказва, че ни правят на глупаци без да се замислят за това. Тук нямаме нужда от конфликт или диктатор, защото политиците ни са достатъчно некадърни, че да докарат хората до унижение и да се чувстват доволни от това.

Всъщност манията за величие е налице. Просто тя още не е довела до желанието на носителя й да ни арестува масово по улиците. Чудя се дали специалните съдилища, които инициират от ГЕРБ, ще завлекат един по един престъпници, определени за такива по неясни критерии. Защо не сред първите да е семейството на Мирослава, чието тяло бе намерено от куче в гориста местност край Перник, които разкритикуваха МВР, че не си вършат работата?

Той (премиерът) поиска от семейството на Мирослава да се извини, че е обвинявало МВР, тъй като убийците й били техни близки. Докато МВР мълчи за всички подробности по случая, премиерът разказа детайли в типични си стил.

“Два месеца работиха службите и МВР по цяла нощ по това отвличане в Перник. Така, както и предполагах, то е с фатален край и най-близките хора там са искали да вземат пари. Това момиче още същата вечер са го удушили, но вече ги задържахме, отидоха и показаха къде са го заровили. Съжалявам, че бяха изговорени в продължение на месеци от близките й такива лоши думи за МВР. Надявам се – те да се извинят и да ги отправят към най-близките си, които са участвали в този процес. Но, за съжаление, трупа го изровиха и е така”, каза премиерът.

Господин Премиер, вие наистина имате проблем. Проблем е народът ви, който не искате да управлявате, ако се бунтува. Не искате да го управлявате, а да го владеете. Схващате ли разликата? С коя част от съвестта си коментирате смъртта на едно момиче по този начин – обвинявайки семейството й! -, че говорило неверни неща за МВР!? Предложихте на вътрешния си министър да нахрани с 4 пържоли кучето, открило трупа. Да, то заслужава награда, защото МВР не си свърши работата – напротив, полицията заяви, че мъртвата вече Мирослава била в чужбина и едва ли не се забавлявала там.

Не ме интересуват проблемите в семейството. Това е техен проблем. Но ме е грижа, че Вие – премиерът на страната – се държите, като феодал и простак. Обиждате археолозите, които Ви пречели да си завършите магистралата, обвинявате хора, че изказвали лошо мнение за полицията, държите се арогантно и без капка съвест.

Господин Премиер, вие сте заобиколен от мазници, които ви наливат в главата колко сте велик. Най-добрият ви приятел е ваш вътрешен министър, чието най-голямо забавление е да ходи на концерти на Веселин Маринов и да му дава подаръци. Финансовият ви министър е чиновник, мразен поголовно. Вие нагрубявате народа си всеки ден, а вестниците ви възхваляват, узаконявайки по този начин вулгарните изрази като норма на поведение.

Това не е управляване, а владеене.

 

4 Replies to “Господин Премиер, вие имате проблем”

 1. Изглежда репите не растат само в полето, а и в Банкя също така. Ловото е, че недоволство от страна ан хората няма да има. Докато пива този коментар, старата реститутка Колезич вече точи лиги пред къщата на семейството, заедно със стадо други снимачи и писачи за да си правят евтин PR на гърба на човешкото страдание. Колкото до народа, той едвам свързва двата края и няма време да слуша глупостите на Бойко. Всеки е сам за себе си в България и колкото и граждански да звучи по-горната публикация и подобни на нея, те ще останат нечути като сподавена пръдня по време на футболен мач…

 2. Първо – моите най-искрени съболезнования на близките на убитото момиче. Няма по-голямо нещастие от това да изпращаш дете.
  А иначе малко неудобно се получава. Абониран съм тук и редовно се опитвам да следя потока информация. Благодарен съм на човека/хората/, който ме информира за много неща по света. Обаче настоящата статия ме накара да се замисля. Прерових набързо статиите назад и впечатлението ми се затвърди. Моите уважения господин Трад, той премиера си има много проблеми, но мисля че Вие имате сериозен проблем. Хвърлете един поглед назад и ще видите що омраза, що жлъч, що подигравки редувате по няколко пъти на ден. Все на една тема : Бойко Борисов. Какъвто и да е : добър или лош, премиер или редови. Той Ви обсебва.
  Неволно и мен, читателя.
  Ще речете : като не ви харесва, прав ви път. Е по този път отказах вестници, телевизия, радио, доста сайтове като Иво Инджев например. Но там поне съм бил наясно с причините довели ме до този избор. Тук все още не.
  Не разбирам тази настървеност у поголовното мнозинство български журналисти да плюят Бат Бойко. Премиера. Още преди той да стане такъв. Хайде за професионалните политици разбирам : притеснява ги на масата. Макар да се надах, да ги притесни по-радикално. Поне един Станишев да беше избутал до Централен Софийски.
  Не ме разбирайте погрешно. Не съм му защитник на човека, или да речем – Фен. Плаши ме откритата пристрасност, която събужда у Вас. Опитвал съм да дискутирам тази тема с някои от колегите Ви от Deutsche Welle. Срещнах тотален отказ.
  А иначе да защитаваш тезата на отиващия си български президент, че простащината, агресията и пошлостта, властващи в нашето общество, са заслуга на Бойко, си е пак вид фанатизъм.

  1. Прочетете биографията му – там ще намерите много отговори 🙂
   Моите уважение към вас, но не мога да търпя простащината и това да бъде идеал. Ласкаете ме, като ме слагате в графата “журналисти”, но аз не съм такъв – споделям си мнението единствено в личния си сайт. Борисов за мен е издънка, наред с почти всички родни политици от последните 20 години и смятам да пиша за тях докато не си тръгнат по един или друг начин.

   Не знам кои са тези журналисти, които толкова много плюят по премиера – като цяло медиите го хвалят поголовно, но не мога да съм прочел всичко, явно.

 3. Здравейте, много ми хареса статията продължавайте в същия дух. Поздрави!

Comments are closed.