“Галатея 2000 -Бялкова и Сие” изнася сладки за арабския свят…ама друг път

Фирмата “Галатея 2000 -Бялкова и Сие” от Пловдив се занимава с производство на сладки. Може би сте попадали на техни продукти. От известно време се чува, че искат да изнасят продукция за арабски страни. Наскоро на среща с турска фирма, която има търговия с арабския свят, “Галатея 2000” заявяват, че имат над 200 души работници и са готови да изнасят. В което няма нищо лошо, стига собствениците да са коректни, разбира се. Защото, ако потърсите информация за “Галатея 2000”, то ще откриете не много приятни отзвуци от работници, които чакат заплати, нарушени са правата им и още куп неща. Какво се случва?

Ето какво ми писа на пощата приятел, “опарен” от фирмата. Пускам го с молбата на моя приятел, както и на други хора, работили там, да стигне до повече хора…

Ако видите обява за работа от тази фирма, не започвайте там.

Собственичките са абсолютни измамници, наемат те на работа, а после не плащат. Работих там няколко месеца, в началото бе добре, нямаше забавяне на заплати, но скоро започнаха и лъжите: “Сега не можем, ще се забавим с парите”, и така до края.

Сега ми дължат заплати за 2 месеца, а на работниците, които напуснаха преди мен, се оказва, че дължат за година, даже две. Отношението им към тях бе просто безобразно, държаха се с тях, сякаш са животни. И те станаха лоши, когато започнаха да си търсят правата. Сега са започнали да водят дело, дано успеят.

Преди тях има и други, които ги осъдиха, което е супер, дано успеят да си вземат парите. Сега, понеже и аз започнах да си търся правата по разни институции, станах лош, смятайте колко са нагли, даже отказват да ми издадат документи, за които са длъжни да го направят, продължават с глупавите си лъжи и криенето си. Току са болни, след това били загубили молбата ти, изобщо пълна пародия. А колко нагло лъжат и се крият от  институциите, хората ми се обаждат на мен, тъй като не можели да ги открият в офиса. Е как, като дължат пари на толкова много хора. Наглостта им не свършва до тук.

Оказа се, че произвеждат некачествени стоки, за които, моля ви, ползват вода от собствен водоизточник, за която нямат разрешение да бъде влагана в готовия продукт, тъй като съдържа нитрати в количества, далеч по-високи от максимално-разрешените от закона – 50 мг/л. При последните изследвания се оказа, че нитратите в тази вода за промишлени цели е 80 мг/л, което отива в готовия продукт, а след това и при клиентите. А имат нахалството и да изнасят, моля ви. Но това не е всичко, лъжат и хората, за които изнасят, защото им пращат по-малко стока, а след това не им връщат парите, както стана с един клиент от Словакия, който все още се надява да си види парите. А искат да изнасят и за арабските страни, което искрено се надявам да не се случи. Дано няма други излъгани от тези…

Когато за първи път чух за фирмата, не знаех нищо, освен техни продукти. След малка проверка в Интернет, обвиненията срещу “Галатея 2000” заваляха като из ведро. Така например в сайта Bg Izmama коментарите са от рода (коментари от сайта):

ПАЗЕТЕ СЕ ОТ ФИРМА ГАЛАТЕЯ 2000 ЕООД ГР ПЛОВДИВ НЕ ПЛАЩАТ ДЪЛЖИМОТО И САМО ЛЪЖАТ ЗАТЪНАЛИ СА В ЗАЕМИ ОТ БАНКИ И ФИРМИ ДОСТАВЧИЦИ СЪЩАТА ФИРМА СЕ УПРАВЛЯВА ОТ МАЙКА И ДВЕТЕ И ДЪЩЕРИ КОИТО СА СВРЪХ НАГЛИ ПАЗЕТЕ СЕ И НЕ ЗАПОЧВАЙТЕ РАБОТА ТАМ

 

кви работници??? останаха май само 3 жени, и им се чудя как ги търпят тия неблагоданици. Работихме им по 15 години, накрая ни изработиха без един лев, ако не бяхме ние, досега още сигурно щяха да са в ония скапани бараки, а накрая даже и не искат да чуят за нас, щото сме си “търсили” правата. мизерници.бе ква е тая държава, че не са ги затворили още тия, мръсотия и мизерия голяма е. никой да не ходи там!!!

 

тия ли бе. толкоз са зле, едната уж счетоводство, ама кви УП-та издават, ум да ти зайде, едно с едно няма верно, хората по 3 пъти се връщат. а за заплати и дума да не става, тия само ЛЪЖАТ, прибират си паричките, а за работниците нищо. бачкай за лудо. хич не ви и трябва да се хващате с тия мошенички, само затъвате като тях. тия на кого ли не имат да дават пари, бягайте, ако видите такава обява. ИЗМАМНИЦИ ГОЛЕМИ СА!!! А И ТРЕТИРАТ ХОРАТА, СЯКАШ СА ИМ РОБИ, НИКАКВО ВЪЗПИТАНИЕ.

 

фирмата наистина е затънала . не се спазват никакви условия за безопасен труд . работи се 12 часа а работниците се осигоряват на 7 часа . не дават редовно заплата , а за отношение да не говорим работник-работодател

 

Според справките, последните актуални контакти за фирмата са: 0867/47 10 11, 0879/955 579, e-mail: galateabg@abv.bg, galatea2012@abv.bg, “Кукленско шосе”. Казват, че сменят телефоните, за да не могат да ги намерят лесно. Жалко, че стават подобни неща днес, когато смятахме, че сме минали мрака на 90-те години, когато малко и голямо смяташе, че може да направи бизнес набързо, без да се интересува от правата на работниците си.