Пореден доклад на Freedom House, който не е интересен за медии и институции

В класацията на Freedom House за свободата на словото, България прави само едно нещо – пада надолу. Този път, в индекса за свободни медии, публикуван (.pdf) наскоро, страната ни е загубила две места – от 76 на 78 място. Държави като Бенин, Гвиана, Намибия и Източен Тимур се нареждат преди България по равнище на свобода на изрязяване. Като свободни държави от региона на Централна и Източна Европа организацията класифицира Естония, Чехия, Словакия, Литва, Полша, Словения и Латвия. (АЕЖ – България)

Ключовото тук е partly free – частично свободни. Чао Япония, здравей Монголия и Антигуа… Не знам дали трябва да се коментира, че Намибия е няколко места пред България.

Важно е, че българите живеят по-дълго, откакто ГЕРБ управлява, според премиера Борисов. Халал да ни е.

Кои са Freedom House? 

“Фрийдъм хаус” е неправителствена организация със седалище във Вашингтон. Организацията е основана през 1941 г. в разгара на Втората световна война и основно се занимава с изследване състоянието на политическите и гражданските свободи (от 1978 г.) по света. Геополитически “Фрийдъм хаус” поддържа евроатлантизма и НАТО – явно и тук не се вписваме, инак се натискаме.

Comments are closed.