Плевнелиев не иска да ходи на изток от Гоце Делчев

“Моите посещения са само от София на Запад. Разбирайте го както искате. Други хора ходеха в друга посока”, заяви държавният глава в Сиатъл при срещата си с българската общност там.

Как да го разбираме това? Че за г-н Президентът на Република България не съществува нищо на изток и България няма да изпраща делегации в тази част на света, или човекът Плевнелиев смята това, като личен избор?

Плевнелиев прави гаф след гаф. Какво означава “разбирайте го както искате!? За кой се смята г-н Плевнелиев (или Плевньо Киндерсюрпризът, както го нарича народът вече), за да говори по този начин? Не, въпросите стават прекалено много, а отговорите все още не са измислени. Това е хубав пример за пост, получен по задължение, а не по призвание.

Как смята да се държи занапред нашият президент – остава да размишляваме и да следим стъпките му. Да оставим настрана, че България все повече има външна политика, от която на човек може да му се завие свят, липсва й позиция по чисто балкански проблеми, не се разбираме с никой от съседите ни, а сега Плевнелиев рече и отсече, че само на Запад можем да гледаме. Т.е. забравяме за толкова много възможности на Изток, защото държавният ни глава е решил да накаже страната ни с некадърността си и липсата на знание как се държи един президент в рамките на протокола. Да оставим и това, че Плевнелиев направи гаф като само седмици преди това негово изказване, Бойко Борисов закара половината кабинет в Катар.

Общо взето – яйца за папата, х.. за мамата.