Зад пластмаса, огради и палки…

Карикатура: Христо Комарнитски
Карикатура: Христо Комарнитски

Първосигналната реакция на властите да се окопае в МС зад стена от полиция, ограждения, щитове и палки демонстрира поразително сходство с действията на предишното правителство. След като избраха официалното лице на мафията у нас за шеф на ДАНС – службата, която би трябвало да се бори със същата тази мафия, правителството и парламента си направиха политическо сепуко поради все по-непонятни за мен причини. Вместо да работят за подобряване положението на хората, кабинета се зае да се справя със жизненоважни за икономиката и социалната политика проблеми като пушенето, учебниците на майчин език и съденето на Цвинокио. Сега парламента заби пореден, но какъв само, тлъст, мазен и скапан пирон в собствения си ковчег, циментирайки вродената си скопеност, некадърност и пълна липса на съобразяване с волята на хората.

И докато властващите се опитват да разберат защо хората им се сърдят, опозицията се опитва да превземе протестите и да се изкара водач на хора, за които ГЕРБ, ДБГ, ДСБ и СДС са тъждествено равни на БСП, ДПС и Атака. Дали и до колко ще им мине номера – само времето ще покаже.

Преди около година Цвинокио похарчи 12 милиона за водни оръдия, които да се ползват срещу “бедняшките бунтове”. те все още не са показвани на хората, но предвид ситуацията, нищо чудно и това да се случи. Ще има ли български Таксим на Дондуков? Ами приятели мои, това зависи само от вас!