Искате да сте камикадзе? USA ще ви помогне

Включваме телевизора и пускаме на новинарската емисия. Която и да е -всички ползват едни и същи източници, новините си приличат по образец и съдържание. Така аз пуснах веднъж Al Jazeera , документалният й канал, и се заслушах. Предаването беше за Ирак и Афганистан и в по-голям мащаб – за американските издевателства и “странни” случаи, които се появяват по онези места откакто САЩ са влезли. Това , което чух беше изумително – разкази на хора за това, как US войници правят…камикадзета.

От много време имаше съмнения за същността на камикадзетата в Ирак. Много медии споделяха мнение, че ЦРУ обучава само камикадзетата, и бомбите се задействат от хора, далеч от мястото на събитието. Че всъщност колите са управлявани от машини. И да и не -това бяха позициите на повечето обсъждания. Вярно обаче е едно – ЦРУ наистина има свои лагери за обучение, какъвто беше случая с Ал Кайда през 80-те години на XX век.

Същото е положението и с Афганистан. Ракети, идващи от нищото. Толкова често, едва ли не планините на Афгания са бъкани от талибани. Наистина има нещо гнило в това, ето защо журналистите, които бяха направили предаването се бяха нагърбили с опасната задача да докажат, че всичко е нагласено. Впоследствие разбрах, че наистина колите-убийци са управляни от друг, но не от машини, в тях са реални хора, които…не знаят , че са камикадзета. Прочетете за какво става дума.

Южен Ирак

При навлизането си в Ирак и Афганистан, САЩ сформира свои структури вътре в страните. Това е един и същ модел. Ал Джазира показа неведнъж материали за това. Набират се хора от местните, плаща им се, така се сформира полицията след войната. Повечето такива полицаи са подкупни, останали верни на старите режими, както е в Афганистан. Но тяхната задача е друга – да снабдяват Гуантанамо с материал- по-точно, хора.

Една идея винаги се нуждае от потвърждение, постоянна пропаганда. Ето защо все някой трябваше да бъде терористът в играта. Като Counter Strike . Но тук ставаше дума за съдби на реални хора. Точно идеята, че САЩ отиват като освободители се нуждае от много ресурси. За целта им послужи добре фактът, че в Близкия изток ненавиждат САЩ и така лесно можеше да се изтъкне тероризмът. В своя материал Ал Джазира разказа реални съдби, които аз ще преразкажа.

Ирак, пътят Басра-Багдад

Кола с водач, сам, пътува в посока Багдад. На 30 км. от столицата има пунктове на американската армия. Спират колата.Шофьорът е отведен в стаята за разпит,както обикновено -къде е тръгнал,какво ще прави и т.н. Интересното е, че през това време му слагат бомба към колата, вече знаят къде отива, нагласена е да гръчне точто тогава,като стигне целта си в Багдад.Човекът не знае нищо- качва се,доволен,че е минал разпитът. Стига до пазар в Багдад…колата гръмва, а телевизията обявява един от най-кървавите атентати в Багдад от ..камикадзе. Ако не е бил предател сред самите войници, този случай нямаше да се знае. Изглежда дори тяхната съвест се пробужда.

Афганистан

Афганистан, Малко преди Кабул

Момче на 26 години си купува кола на старо. Най-накрая. Щастливо започва работа с нея-прекарва стоки и хора от град в град. Един ден качва още двама души със себе си.ще спомена, че е сложило електронен часовник за украса. Пътуват към Кабул. Преди града излитат ракети и удрят американски конвой. Идват афганистанските части, подчинени на САЩ и спират колата на момчето. Виждат часовника и казват, че те са насочили ракетите. В стаята за разпит ги пребиват, момчето умира от раните си -счупват му крайниците и ребрата. Другите двама са откарани в Гуантанамо. След няколко месеца изтезания, тъй като момчетата не знаят и няма как да знаят кой е изстрелял ракетите се разбира, че началника на полицията в района на ракетите сам е изпратил ракетите и арестите са били, за да се прикрие това. Но трима души вече ги няма. Кой знае още колко хора. Това беше голям скандал, който се разследва от големите медии в света, впоследствие гръмнаха скандалите около ЦРУ и Гуантанамо.

Бях потресен от разказите. Не знаех какво да мисля. Всъщност знаех само едно-ако искате да взривявате, обърнете се към частите на САЩ в Ирак и Афганистан.