Каквото сам си гласуваш и Господ не може да ти го гласува…

430x287На 12-ти май, 2013 г., българският народ сътвори най-висшата форма на безумие и преизбра, в още по-тесен кръг, същите тези партии, заради които няколко месеца по-рано хората висяха по улиците, зъзнеха, кървяха, викаха. Резултатът от Орловите мостове – както се очакваше – никакъв.

Сега сме свидетели на една патова ситуация, в която ГЕРБ иска да управлява, но няма с кого, а БСП може да управлява, ама няма как. Избирайки 4 партии, които нямат нищо общо помежду си, гласоподавателите формираха един скопен парламент, в който нищо няма да може да се случва и никакви закони няма да могат да се приемат. И това на прага на 2014 г., когато за всички е ясно, че ТРЯБВА да имаме стабилен кабинет, който да може да усвои европейските милиарди. В противен случай, държавата ни, която живее на системи от европейските пари, ще колабира и ще умре.

Но ако това е страшно, има нещо още по-страшно. Според едно простичко изчисление излиза, че ако от имащите право на глас са гласували 42%, а от тях 25.6% са гласували за партия, която няма да влезе в парламента, излиза, че 2/3 от българите реално нямат политическо представителство в 42-рото народно събрание!!! Не знам какво да кажа… това обаче няма как да е демокрация, понеже при демокрацията, МНОГОТО решават какво да се случва, МНОЗИНСТВОТО от населението решава съдбата на държавата. В България, обаче, 30% ще управляват останалите 70% избирайки същите тези безалтернативни политически сили, които ни докараха до ръба на пропастта и бавно ни бутат в нея.

Изходът от тази ситуация? Ами много просто – НОВИ ИЗБОРИ и се моля този път всички онези 58% ТЪРТЕИ, които поради една или друга причина не са си вдигнали дирниците и, заради които днес си бием главата в стената, да идат и да гласуват!

РАЗБЕРЕТЕ, ХОРА, СИСТЕМАТА Е ТАКАВА, ЧЕ И ДА НЕ ГЛАСУВАШ, ГЛАСЪТ ТИ ПАК СЕ БРОИ!!! АКО СИСТЕМАТА НЕ ВИ КЕФИ, ИЗЛЕЗТЕ МАСОВО НА УЛИЦАТА И ПОИСКАЙТЕ НОВА!!! НО ЯВНО ВСИЧКО Е ОК, СЛЕД КАТО ПРИ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ПРОТЕСТИ СЕ СЪБРАХА ПО-МАЛКО ОТ 3% ОТ НАСЕЛЕНИЕТО…

Comments are closed.