Завръщането на Барутния Погреб

 

The Balkans - Celebrate Diversity

18+ – ВНИМАНИЕ!!! ТЕКСТЪТ Е ПОСВЕТЕН НА ТЕМА БАЛКАНИТЕ И СТИЛЪТ МУ Е СЪОБРАЗЕН С ВЕКОВНАТА ОМРАЗА НАТРУПАЛА СЕ В РЕГИОНА!!! ЧЕТЕТЕ НА СВОЯ ОТГОВОРНОСТ!

Покрай голямата Арабска пролет, войните в Афганстан и Ирак, и Световната Икономическа криза, Светът като чели позабрави за един от най-опасните и конфликтни райони на планетата – Балканите.

Неслучайно, този регион е известен като “Барутния погреб на Европа”. Подобно на немарливо охраняван склад за боеприпаси на Петолъчката, Балканите също могат да избухнат съвсем лесно и да повлекат цялата околност със себе си. В следствие на компромисната Руско – Американско – Европейска политика през последните 20 годни, на Балканите се създаде една ситуация на неспокойна летаргия, която крие под повърхността на мътните си води поредица от водовъртежи. В Европа все още гледат на нас като на племена, които се опитват да си играят на държави и, за които е напълно нормално да се заемат с етнически прочиствания, масови гробове и прочие (което само по себе си не е съвсем лишено от логика – бел. авт.). Истината е, че Европа, САЩ и Русия предпочитат да заметат под килима всички проблеми, които са се трупали с векове и да накарат балканските нации да си играят на едно голямо щастливо семейство. Както добре знаем, обаче, замитането на боклуците под килима не премахва проблема, а само го удължава във времето, водейки след себе си допълнително натрупване на миазми, изпражнения и прочие зловонен отпадък.

Къде има етнически проблеми на Балканите?

Доста по-лесно е да кажем къде няма. Няма в Словения, поне за сега. Няма и в Черна Гора, или поне не явно… И май е това. Оттук насетне всяка останала част на Балканите е потенциална етническа бомба със закъснител. Липсата на всякаква толерантност и воля за разбиране между етносите и правителствата е очевадна и взривоопасна. Същевременно, на преден план излиза пълната липса на разбиране от страна на “външния свят”. Ако не ми вярвате, погледнете картата, която е дадена по-горе. Там терминът “мюсюлмани” се използва, за да обозначи етническа група!!! Олигофренията на “експертите” от Запад може да ни докара един умален модел на Версайската система от 1919г. Няма нищо по-опасно от това съдбата на един регион да се решава от хора, които си нямат и понятие за какво иде реч.

За момента, най-напечено е положението с Република Сръбска и Косово. В единия случай Сърбия се опитва да се противопостави на Хърватска в борба за влияние над Босна и Херцеговина. В другия, Сърбия се бори с местното албанско население, за да докаже правата си над Северно Косово и да настоява за ликвидирането на една от най-изкуствените държави в историята на човечеството. Но освен тези два проблема, не бива да се забравя напрежението между Босна и Херцеговина, проблемите между албанци и македонци в Македония, търканията между Сърбия и Румъния във Воеводина, унгарско – румънските проблеми в Трансилвания, както и гръцко – албанските спорове за граничната област Янина. Отделно от това имаме и детинския спор за името между Гърция и Македония.

А къде сме ние българите?

Ами как къде, на м*ка си в п*****а Защо? Защото започвайки от 1944г., властите в България водят една откровено анти-българска политика, която няма нищо общо с националните ни интереси. Като се започне от опита за отказ от Пиринска Македония на другаря Димитров, премине се през идеите за Южнославянска федерация, 17-та република на СССР и изкуственото създаване на “македонски етнос” в Пиринско и накрая се стигне до признаването на Македония от д-р Жельо Желев, което спокойно може да се нареди сред най-тъпите решения в историята на дипломацията. Следва пълната липса на интерес и съпричастност към българите в Банат, Бесарабия и Западните Покрайнини за сметка на изкуственото пробутване на гражданство на македонците, за които е ясно, че няма как да им се повлияе. Вижте, аз не съм шовинист, честно казано, смятам, че България няма нужда от Македония и, че там вече няма нищо, което да ни свързва с този народ, освен паметниците на културата. Боли ме за това, че държавата ни е изоставила малкото хора, които наистина се наричат българи и, за които има смисъл да се борим – в Банат, в Бесарабия, в Западните Покрайнини. Проблемът е, че в задълбочаващата се криза на Балканите, България няма ясна идея за цели и средства, с които да защити националния си интерес. Това стана очевадно в Косово, където можехме да изиграем и своята етническа карта. Това е ясно и в Западните Покрайнини, където българите умишлено са смазвани икономически от сърбите, това е ясно и по отношение на Бесарабия и Приднестровието, където от 22 години има гражданска война, чийто епицентър е в територии, населени с българи. Нашата мила Държава така и не си мръдна пръста по този въпрос!

Нека не се лъжем, Балканите са следващата конфликтна зона. До 10 години тук ще избухнат поредица от конфликти, които ще отнемат човешки животи и ще прекроят политическата карта. За да се реагира адекватно на тази ситуация, държавите ще се нуждаят от адекватна отбранителна доктрина и консолидиране на националните интереси. Сърбия и Хърватия вече направиха първите стъпки в тази насока. Гърция не е спирала, а за Румъния се знае, че е готова да анексира Молдова веднага щом може. Албания може и да изглежда летаргична, но идеята за Велика Албания е жива и бавно и неотклонно се реализира. Турция сега е заета с Близкия изток, но щом нещата там се поуспокоят, Анкара също ще разбърка картите в своето тесте и ще изиграе своите козове. Оставаме само ние, бедните тъпи българчета, вечно мамени и вечно преебани. Е, за това сме си виновни ние самите! Нямаме отбранителна доктрина, нямаме концепция за национални интереси, националната ни историография си е завряла главата в гъза и се смее с жалък гласец, докато съседите ни пренаписват историята на региона и Европа, и Светът вярва на техните нови проучвания, а не на нашите прашасали тухли, написани преди 40 г. Престъпната небрежност на България към заобикалящия я регион и собствените й национални интереси заплашва да се превърне в голям контейнер с лайна, който целия ни народ ще трябва да яде….